Prečo je BIO farba na vlasy lepšia, ako čisto rastlinná?

Vytvoril:: Katalin Pénzesová Kategória: BLOG Dátum vytvorenia: 24.02.2021 Návštevy: 991

    Život nebol vždy taký, aký je teraz. Dávnejšie boli ľudia spokojnejší s tým, čo mali. V tom čase bolo BIO samozrejmosťou a bolo aj dostupné.

    Potom prišla veľká zmena...

    V dôsledku priemyselnej revolúcie sa zvýšila výroba a zmenil sa život. My, ľudia sme toho potrebovali stále viac a lepšie. Rovnako aj pri výrobe potravín či kozmetiky, kde sa prírodné zložky nahradili syntetickými. 

 - Výnos sme zvýšili chemickými látkami. Pozemky sme „kŕmili“ hnojivom a mohli by sme uviesť aj ďalšie príklady... Jednoducho povedané prírodné, organické a bio produkty zmizli.

 - Kozmetický priemysel sa tiež stal modernejším. Pred ženami sa otvoril obrovský svetpribudli nové odtiene farieb na vlasy, nové produkty na líčenie. Život bol krásny a všetci sa cítili slobodní.

 - Potom sa do výrobkov dostávalo čoraz viac škodlivých látok, objavovali sa problémy a choroby. Zložky sa postupne sťahovali z trhu a ich použitie bolo zakázané, pretože sa prejavili ich negatívne účinky.

    A svet sa opäť zmenil ...

V dnešnej dobe sa už veľa ľudí vedome vyhýba škodlivým chemikáliám v nádeji na lepšiu a životaschopnejšiu budúcnosť. Prírodné farby na vlasy sú medzi farbami na vlasy čoraz obľúbenejšie, vrátane organických farieb na vlasy. Môžete si vybrať z mnohých odtieňov blond, hnedej, červenej.

V čom je organická farba na vlasy lepšia?

Počas pestovania sa rastlina stretáva so širokou škálou chemikálií (pesticídy, hnojivá, desikanty,...). Rastliny sa spracúvajú tak, že v sebe obsahujú všetky tieto škodlivé látky, a tým nemusia mať správny účinok či dokonca môžu spôsobiť aj alergickú reakciu.

Organické farby na vlasy naopak, vôbec neprichádzajú do styku s chemikáliami, a preto:

  • Ich výživný účinok je oveľa silnejší, pretože rastlina, z ktorej boli vyrobené sa dokázala prirodzene vyvíjať svojím vlastným tempom bez chemikálií.

  • Ich farbiacou silou je samotná prirodzenosť, keďže jej štruktúra nebola chemicky upravená.

  • Je 100% bezpečný pre alergikov, pretože nehrozí žiadne riziko.

  • Z farby na vlasy sa neabsorbujú žiadne škodlivé látky, takže sa dá bezpečne používať počas tehotenstva a aj v mladom veku.

Keď si vyberiete produkt s ekologickou certifikáciou, chránite nielen Vaše zdravie, ale aj našu planétu!

 

Organická certifikácia je veľmi zložitá vec. (Organická certifikácia nie je udelená každému výrobcovi, keďže jej získanie je zložité. - igy irnam) 

Orná pôda, z ktorej surovina pochádza, ako aj rastlina sú podrobené dôkladnej kontrole, len potom môže výrobca získať ekologickú certifikáciu. Následne sa každý rok vykonávajú ďalšie kontroly, pri ktorých je prísne kontrolovaný celý proces výroby a samotné farby na vlasy tiež.

Výberom farieb na vlasy Radico Organic môžete mať produkt, ktorý je neustále sledovaný a kontrolovaný.

Najnovšierecepty

hore